Pretresom automobila pronašli veće pakovanje droge

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (OKP PU/PS Živinice) jučer su radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga na području općine Živinica, izvršili pretres putničkog vozila i lica S.Č.(31), nastanjenog na području općine Živinica.

Kako je saopšteno iz MUP-a TK, prilikom pretresa lica i vozila oduzeta je jedna kutija u kjojoj se nalazilo veće pakovanje od pvc. najlona u kojem se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

O navedenom događaju je obaviješten kantonalni tužilac TK-a, a protiv S.Č. će biti dostavljen Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238 stav 1 KZ FBiH.

Takođe, službenici OKP PU /PS Živinice su Kantonalnom tužilaštvu TK-a uz Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu predali lice Dž. F. rođen 1996. godine, nastanjen na području općine Živinica, zbog toga što je neovlašteno držao dva veća pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Amfetamin“ iz čega proizlaze osnovi sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238. stav 1. KZ FBiH .

(Tuzlainfo.ba)