Poljoprivrednici iz Tuzle obavezni su prijaviti proizvodnju do 31. marta 2018. godina

Poljoprivrednici iz Tuzle obavezni su prijaviti proizvodnju do 31. marta 2018. godina

Poljoprivredni proizvođači sa područja grada Tuzla koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata obavezni su prijaviti planirani obim i vrstu poljoprivredne proizvodnje za 2018. godinu, najkasnije do 31.03. 2018. godine.

Iz Službe za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti Grada Tuzla naglašavaju da se, planirani obim poljoprivredne proizvodnje po kulturama, kao i brojno stanje stočnog fonda po vrstama, mogu prijaviti samo jednom u toku godine, najkasnije do 31.03.2018. godine.

Upozoravaju se poljoprivredni proizvođači da je prijava poljoprivredne proizvodnje na gazdinstvu, obavezna i uvjet za ostvarivanje prava na bilo koji oblik novčane podrške iz primarne poljoprivredne proizvodnje u 2018. godini.

Prijave se podnose na propisanim obrascima koji se mogu preuzeti u Službi za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti Grada Tuzla, svakog radnog dana od 8 do 12 sati, a popunjene prijave se predaju putem pisarnice Grada Tuzla.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti Grada Tuzla, ili putem telefona 035/307-416.

(Nezavisni.ba)