JU Dječije obdanište: Djed Mraz dijelio paketiće

Ovih pretprazničkih dana najzaposleniji je Djed Mraz, koji obilazi djecu svih kontinenata, putuje u škole, domove, obbdaništa i svugdje gdje ima djece, pa zaključujemo da su obostrano to najvoljenije osobe.

Posebno Djed Mraz ne propušta obilježavanje Dana dječijih radosti, te je tako danas stigao i u JU Dječije obdanište Živinice.Razdragani mališani pripremili su poseban program za svog velikog i dragog gosta, koji ih posjeti samo jednom u godini.

“U prigodnom programu učestvovalo je oko 200 djece i predstavili su se uspjelim nastupima iz folkora, drame, ritmike, modernih plesova, horskog pjevanja, recitala, i to u gotovo svim uzrasnim grupama, osim naravno”jaslica”.Djed Mraz im je podijelio paketiće i čestitao Novu godinu, a i naši mališani nisu ostali dužni, jer je Djed Mraz vidno uzbuđen i razdragan napustio naše Obdanište, te poručio da će nas posjetiti i iduće godine”.

Na kraju ove godine direktorica Dječijeg obdaništa Sabina Andalić se zahvalila roditeljima i poslovnim partnerima na saradnji:

“Koristim ovu priliku da čestitam Novu godinu našim polaznicima, njihovim roditeljima i sugrađanima, takođe i Božić onima koji ga slave, sa željom da svi skupa postignemo jođš više, da nam donese mnogo sretnih trenutaka!Posebnu zahvalnost dugujemo korisnicima naših usluga,roditeljima naše djece na povjerenju i podršci tokom ove godine, u nadi da će tako biti i u narednom periodu”.

Na kraju lijepog programa srdačno je dočekan Djed Mraz koji nije žalio paketiće, koje je podjelio svim mališanima i još se s njima fotografisao za uspomenu i dugo sjećanje.

(Š.G./zivinice.ba)