Kako i gdje že se dočekati Nova godina u Bosni i Hercegovini

Bosna i Hercegovina će i ove godine biti centar zabave u regiji jer će u novogodišnjoj noći okupiti neke od najvećih zvijezda domaće i regionalne estrade. Svi veći gradovi poput Sarajeva, Banje Luke, Bihaća, Mostara, Tuzle i Zenice obećavaju najbolju zabavu za građane.

U Sarajevu se očekuje lud provod jer će u novogodišnjoj noći ispred Vječne vatre nastupati Hari Mata Hari. Sve one koji budu posjetili ovaj koncert od 20:30 sati, zagrijat će DJ Dizzy Dee i Eldin Huseinbegović.

Na istoj lokaciji dan poslije koncert će održati i bend Bombaj štampa. Program počinje u 21 sat, a kao predgrupa će nastupiti sarajevski mladi bend Mirza&Panduri.

U Banjoj Luci bi za Novu godinu trebali nastupiti Željko Samardžić i Nikola Rokvić, a dan poslije Željko Joksimović. Koncert Harisa Džinovića koji je trebalo da bude održan sinoć ispred Muzeja savremene umjetnosti u Banjoj Luci otkazan je zbog protesta grupe “Pravda za Davida” koja je najavila da će spriječiti i novogodišnju zabavu.

Mostarce će u Novu godinu uvesti Zabranjeno pušenje i beogradska grupa S.A.R.S, a Zeničani će u najluđoj noći uživati uz Amela Ćurića, Envera Lugavića Kiceta i Enesa Begovića.

Tuzlake će u najluđoj noći zabavljati Frenkie-Kontra-Indigo i DJ Soul (FMJAM) i TNT Band, dok će kao zvijezde večeri nastupiti popularna grupa Plavi orkestar.

I u Bihaću će se svirati rock muzika, a za dobru zabavu će biti zadužena grupa Zoster.

(Klix)