Austrijanac David Pichler osvojio teniski turnir u Kiseljaku

Austrijanac David Pichler pobjednik je ovogodišnjeg teniskog turnira “Sarajevski kiseljak open”, na kojem je u finalu svladao tenisača iz Crne Gore Rrezarta Cungua.

Pobjednici u natjecanju parova su Nerman Fatić (BiH) i Antun Vidak (RH) koji su u finalnom meču pobijedili talijansko-meksički dvojac, koji čine Eric Crepaldi i Lucas Gomez.

Nakon finalnog dvoboja upriličeno je i svečano zatvaranje turnira koji se osmu godinu zaredom igra po pravilima i pod okriljem Međunarodne teniske asocijacije ITF, te boduje za ATP ljestvicu.

Turnir je zatvorila jedna od pokroviteljica, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BIH Lidija Bradara, kazavši kako se Kiseljak ponosi ovim turnirom jednako kako se veliki gradovi poput Pariza, i njegovog Roland Garrosa, ponose svojim velikim turnirima, jer ništa manje truda i rada nije uloženo u organizaciju.

Turnir je, kao jedan od pokrovitelja, otvorio predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara dok su ga podržali Ministarstvo obrazovanja, znanosti kulture i sporta SBŽ-a.
Ukupan nagradni fond turnira je 15.000 američkih dolara.