Šerići: Rijeka pobjedom krunisla ulazak u Prvu ligu TK

Jučer je Rijeka u Šerićima ugostila ekipu Gornjih Dubrava. ovo je bila utakmica posljednjeg kola Druge lige TK-Jug. Rijeka je pobijedila rezultatom 2:1.
Iako je Rijeka bila veliki favorit, do pobjede je stigla poslije neizvjesne igre. U samom početku, već nakon tri minute, gosti su skrivili penal, ali ga domaći nisu pretvorili u gol, jer je gostujući golman uspio odbraniti udarac sa 11 metara. Ova prilika je unijela izvjesnu nervozu u redove domaćina, ali su se poslije podrške sa tribina ubrzo vratili u igru i uspjeli postići pobjedu u posljednjem kolu.
Golove za Rijeku postigli su Amel Suzi Kamberović i Edin Aličić.
Slavlje zbog ulaska u Prvu ligu TK uveličali su članovi KUD Modrački mornari, koji su prije utakmice zaigrali kolo, na zadovoljstvo svih prisutnih na stadionu. Veselo je bilo i poslije utakmice, kada su navijači pripremi bakljadu. Na najljepši način tako je obilježeno 55 godina od osnivanja i uspješnog rada ovog kluba, koji je u svojoj istoriji imao niz vrsnih fudbalera, od kojih su neki stigli i do dresa najviših liga regiona.
Nakon utakmice predsjednik kluba Izmir Ikanović nije krio zadovoljstvo zbog plsamana ekipe u viši rang:
“Ovo je za nas istorijski uspjeh i to baš u vrijeme kada obilježavamo 55 godina osnivanja i uspješnog rada NK Rijeke. Naš uspjeh je dokaz uspješnog rada cijele uprave i zahvalni smo svima koji su nam pomagali tokom prvenstva. Zahvaljujemo se na podršci vijećnicima Šerića u OV Živinice Esedu Zenunoviću i Elviri Nuhanović, poslaniku u Skupštini TK Asmiru Hasiću i općinskom načelniku dr.Samiru Kamenjakoviću, kao i svim poduzetnicima koji su podržali projkete uređenja stadiona, a to je bio motiv više da se ekipa izbori i plasira u Prvu ligu TK.Veliko hvala najvjernijim navijačima Lihać-bojsima, koji nikada nisu iznevjerili svoj klub, bilo da se igra u gostima ili na domaćem terenu”!
Kapiten Edin Zenunović je pohalio igru cijele ekipe, uprkos očekivanjima da je rezultat mogao biti i veći nakon susreta sa ekipom G.Dubrava.
“Gosti su danas igrali veoma dobro i iznenadili su nas, a to nije ni čudo jer im je pobjeda garantovala ostanak u Drugoj ligi TK, a sa porazom to im nije pošlo za rukom. Nadam se da ćemo u Prvoj ligi igrati značajniju ulogu.Hvala navijačima na velikoj podršci na svim utakmicama”.
Do titule sa 15 pobjeda i tri remija
Trener NK Rijeke je Elvis Kamberović-dugogodišnji iskusni fudbaler, koji je osim Rijeke igrao još i za Priluk:
“Čestitam svojim igračima koji su prolili mnogo znoja da bi ostvarili ovaj istorijski uspjeh.Sezona je bila teška, ali kada smo u Solini protiv Mladosti odigrali nerješenih 2:2 niko nas od tada nije mogao zaustaviti na putu do Prve lige TK.Postigli smo ukupno 15 pobjeda i tri puta igrali nerješeno, što je bilo dovoljno da ubjedljivo prvi stignemo do cilja”, kaže nam trener Elvis Kamberović.
U sezoni koja je donijela najveći uspjeh za ekipu Rijeke u sezoni 2016/17.nastupili su slijedeći fudbaleri:
Aldin Mujezinović, Suad Mujkić, Kenan Pepić, Adel Muminović, Mehdin Bećirović, Semir Tursunović, Merim Zenunović, Samed Imamović, Resul Kugubić, Amel Kamberović, Eldin Zenunović-kapiten ekipe, Amel Kamberović-Suzi, Alem Mušić, Almir Hasić, Edin Kamberović, Almin Gračić, Muhamed Tursunović, Asmir Kamberović, Ermin Zenunović, Samed Tursunović, Kasim Kuduzović, Šaban Zenunović, Edin Aličić, Nedim
Avdihodžić i Suad Bičić./Š.G./