Živinice:Press Konjuha pred utakmicu protiv Goražda

Pred subotnju utakmicu protiv RK Goražda, danas je održana press konferencija Rukometnog kluba KOnjuh, na kojoj su novinarima govorili sportski direktor Jasminko Omerefendić, šef stručnog štaba Toni Čolina i rukometaš Mirko Marčeta.

Omerefendić je pozvao simpatizere kluba da u subotu uveče dođu u Gradsku dvoranu i sportskim navijanjem pomognu da se dođe do četvrte uzastopne pobjede, dok je rukometaš Mirko Marčeta, nakon povreda, izjavio da će ekipa nastupiti u punom sastavu:

“Svi smo spremni dati sve od sebe, kako bi postigli novu pobjedu.Neće doći u pitanje tri boda, koja sigurno ostaju u Živinicama.Željan sam nakon povrede igrati i dat ću sve od sebe za sigurnu pobjedu naše ekipe”, rekao je iskusni Marčeta.

Šef stručnog štaba Toni Čolina hvali igrače, ali kaže da nema opuštanja:

“Sretni smo nakon uspjeha u Derventi i osvajanja novih bodova. Svi povrijeđeni rukometaši su se oporavili i sada smo u prilici da računamo na standardnu postavu.Poslije ove utakmice igrat će se ubrzanim tempom srijeda-subota, a poslije Goražda igramo protiv najjačih ekipa, tako da prave bore tek predstoje.Sada smo 5.mjesto na tabeli i krećemo sa ka našem planiranom cilju, tj.igre u play offu”.

Utakmica između Konjuha i Goražda igra se u subotu, 16.marta, u Gradskoj dvorani Živinice, sa početkom u 19 sati.

/Š.G./