Općinski načelnik Zudin Mahmutović posjetio Centar za rani razvoj Sapna

U sklopu obilježavanja Dana općine Sapna, jučer su općinski načelnik Zudin Mahmutović i pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti, boračko-invalidsku zaštitu i opću upravu Hanifa Selamović posjetili Centar za rani razvoj u Sapni. Polaznici Centra obradovani su slatkišima a osoblju je uručena donacija u vidu didaktičkog materijala i nastavnih pomagala.
Bila je ovo prilika da prvi čovjek općine Sapna uzvrati posjet i zahvali se polaznicima i osoblju Centra za rani razvoj za iznenađenje koje su polaznici ovog centra pripremili povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH kada su nakon defilea kroz centralni dio naše općine, sa zastavicama BiH, posjetili Općinu Sapna.
Sapanjski mališani i ovaj put pripremil su iznenađenje te su se prigodnim programom i zahvanicama odužili općinskoj administraciji za donaciju ali i za uložene napore da se ovaj centar osnuje.
Općina Sapna je osnivač i u cijelosti finansira Cenar za rani razvoj dok je JU Osnovna škola „Sapna“ obezbijedila adekvatan prostor za polaznike ovog centra.
Centar za rani razvoj u Sapni počeo je sa radom početkom ove godine a u dvije smjene ovu predškolsku ustanovu pohađa 61 dijete koji su pod punim nadzorom certifikovane odgajateljice Amele Smajlović.