Završena “Invazija ljubavi” u Tuzli

Dvadeset mladih iz cijele Bosne i Hercegovine u nedjelju 20.06. su stigli u Tuzlu,  nakon čega su obišli grad i popodne proveli pripremajući opremu za akcije. Prvog radnog dana su obišli Hitnu pomoć, Vatrogasce, Komunalnu službu i tri policijske stanice noseći im Kutije zahvalnosti za njihovu predanu službu građanima.

Drugog dana su čistili gradsko izletište Ilinčicu na kojem je bilo mnogo smeća pa čak i manjih ilegalnih deponija. Vrijedni volonteri su skupili više od 50 vreća smeća, a svojim radom su izmamili osmijehe na lica iznenađenih prolaznika.

Trećeg dana su imali Bazar zdravlja u Bingu – najvećem Tržnom centru u gradu. Bazar je nudio sljedeće besplatne preglede: kontrolu tjelesne težine, viscelarne masti, mjerenje krvnog pritiska, glukoze u krvi, spirometriju i provjeru kiseonika u krvi kao i dva anketna testa – saznajte biološku starost Vašeg organizma i ocjenite svoj način života. Takođe su zainteresovanim građanima pružali i besplatnu uslugu masaže. Na kraju kruga svi korisnici su imali razgovor sa nutricionistom Željanom Kunos.

Četvrtog dana su izvršili najveći uticaj na grad sa mnoštvom akcija ljubavi i dobrote. Prvo su ujutro motivisali građane da prestanu da puše tako što su im za cigaretu davali zdravu jabuku. Skupili su više od stotinu cigareta. Nakon toga su u blic akciji podijelili cvijet pažnje ženama u pekarama, restoranima, bankama i drugim institucijama.

Popodne su u dvorištu Adre imali akciju besplatnog pranja automobila.

Naveče su u centru grada sa ATM mašinom ljubavi dijelili poklone. Svako dijete koje je ubacilo karticu u ATM mašinu je dobilo poklon. Nekoliko sati su djeca, a i roditelji neprestano dolazili po svoj poklon. Posljednjeg dana su uradili veliku zastavu Invazije ljubavi sa kojom su prošetali kroz grad i na kraju je zakačili na jednom gradskom nadvožnjaku, a za to vrijeme smo bili pozdravljani sirenama stotina automobila.