Zatvoren 44. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije

Četrdeset četvrti međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene idustrije – Sajam šljive, koji se održavao od 23. do 27. augustaa u Gradačcu, u nedjelju je službeno zatvoren.

Na oko 5. 500 četvornih metara zatvorenog i otvorenog sajamskog prostora, svoje proizvode i usluge prezentiralo je oko 300 izlagača iz BiH, zemalja okruženja, te Austrije, Češke, Mađarske, Turske i Njemačke.

”Ove godine imali smo veoma zapažen nastup izlagača i njihova ocjena je da smo dobro organizirali ovu manifestaciju. Sajam je bio veoma popraćen od strane poslovnih ljudi ali i građana. Bilo je niz prezenatacija o stanju i unapređenju poljoprivrede  jačanju izlaska  proizvođača na ino tržišta. U Krušiku je održano tradicionalno znanstveno stručno predavanje, a po prvi puta bili smo suorganizator 2. Kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima s međunarodnim sudjelovanjem. I ove godine imali smo kontakte s gospodarstvenicima, organizacijama i institucijama iz susjednih zemalja. Očekujemo da će iduće godine, kada budemo organizirali 45. gradačački sajam popljoprivrede i prehrambene industrije, biti značajno sudjelovanje gospodarstvenika iz Republike Hrvatske”, kazao je direktor Gradačačkog sajma Hašim Šabanović.

Prema anketi organizatora sajma, veliki postotak izlagača izrazio je želju da i sljedeće godine bude dio ove tradicionalne privredne manifestacije.

(Fena)