Za lijepu i zdravu kožu su vam potrebna samo tri proizvoda

Kozmetička industrija iz dana u dan donosi nove inovacije kada je njega kože u pitanju i vrlo je teško ostati imun na sve te nove formule i rješenja koja nude, ali zapravo u svojoj svakodnevnoj rutini svako od nas treba tek nekoliko osnovnih proizvoda.

“Ne komplikujte, vratite se osnovi. Previše formula može samo stvoriti još više problema, a onda se dešava ono što nazivamo ‘sindrom osjetljive kože'”, komentarisao je doktor Pol Džerod Frank iz Njujorka.

Neka vaša lična rutina bude ‘glupa’, savjetuje doktor u svom bjuti vodiču “Pro-ageing playbook”. Predlaže kremu sa zaštitnim faktorom, uz dobar čistač lica te kremu za dubinsku hidrataciju.

Ideja da nam zapravo za idealnu kožu treba masu formula je obična zabluda. Naime, što više proizvoda imamo, to imamo i veće šanse – pogriješiti.

“Proizvodi za njegu kože prodaju se iz perspektive da je starenje loše, no rezultat tih loših marketinških poruka je ta da ljudi misle da im zato treba više raznih krema”, ističe doktor, piše Forbes.

Bilo da se radi o prehrani, vježbanju, kremama ili njezi, život ne treba biti komplikovan da bi bio uspješan, tako je i kod rituala, podsjeća dr Frank.