Zašto je dobar period bez seksa

Iako seks jača srce i produljuje život, i “sušni periodi” imaju svojih prednosti, naročito za psihu. Višak vremena izvrsna je prilika za rad na sebi i tjelesnoj formi, piše Your Tango.

Bolja forma, više samopouzdanja

Žene tokom seksa mogu biti izrazito nesigurne u svoje tijelo, preispitivati se jesu li dovoljno dobre ili privlačne što loše utiče na njihovo samopouzdanje. Period bez seksa mijenja prioritete, pa se višak vremena može utrošiti na vježbanje i promjenu prehrane. Bolja forma sigurno će podići samopouzdanje i poboljšati način na koji gledate svoje tijelo.

Prilika za istraživanje vlastitog tijela

Period bez seksa izvrsna je prilika za istraživanje vlastitog tijela. Od toga najviše mogu profitirati oni koji nikada s partnerom nisu postigli vrhunac, pa sada mogu saznati šta ih uzbuđuje, a šta ne, te koje dodire zapravo vole.

Nema više drame ni straha od trudnoće

Život u paru uprkos svojim prednostima može biti jako naporan. Partneri se međusobno trebaju uskladiti i raditi kompromise, pa i po pitanju seksa zbog čega su svađe neizbježne. Bez seksa nema ni drame što će uveliko smiriti živce, ali ni straha od neželjene trudnoće.

Više ćete cijeniti seks

Sušni period uči kako više cijeniti seks. Jednom kad završi, valjanje među plahtama biće intenzivnije nego ikad prije, naročito ako se iskoriste vještine koje ste naučili istražujući svoje tijelo.