Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH: Na poziciju glavnog tužioca TK imenovan Vedran Alidžanović

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH imenovalo je Vedrana Alidžanovića na poziciju glavnog tužioca Tužilaštva Tuzlanskog kantona. On će zamijeniti Tomislava Ljubića koji je na poziciji glavnog tužioca proveo dva petogodišnja mandata.

Vedran Alidžanović rođen je 01.11.1983. godine u Tuzli. Osnovnu školu završio je 1998. godine u Tuzli, a gimnaziju „Meša Selimović“ 2002. godine. Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, diplomirao je 2007. godine.

Nakon diplomiranja, pripravnički staž odradio je u Advokatskoj kancelariji i tužilaštvu Tuzlanskog kantona, a pravosudni ispit položio je 2009. godine. Odlukom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, 2010. godine imenovan je na poziciju stručnog saradnika Općinskog suda u Gračanici, na kojoj poziciji je radio tri godine. U tom periodu je u organizaciji Centra za edukaciju sudija i tužilaca FBiH, završio trogodišnju početnu obuku za sudije i tužioce.

Odlukom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, Vedran Alidžanović je 2013. godine imenovan na poziciju kantonalnog tužioca tuzlanskog kantona, na kojoj poziciji radi i danas na odjelu za borbu protiv organizovanog i privrednog kriminala i korupcije.

Tuzlarije