Više od 700 bh. studenata iz Moskve čestitalo Dan nezavisnosti BiH

Studenti iz cijele Bosne i Hercegovine, tačnije njih 700, ovih dana borave u posjeti Moskvi, u sklopu projekta i organizacije Studentski pohodi, kojeg je podržao i Univerzitet u Sarajevu (SPUS).

Ova jedinstvena i historijska posjeta Moskvi iskorištena je i da se studenti sastanu s ambasadorom Bosne i Hercegovine u Rusiji, njegovom ekselencijom gospodinom Mustafom Mujezinovićem.

Susret s ambasadorom, studenti su iskoristili da zatraže dodatno jačanje prijateljskih odnosa Bosne i Hercegovine s Rusijom, te su istaknuli kako žele u Rusiji vidjeti pravog prijatelja, a ne suprotno, kako bi to neki željeli.

Ambasador je također informirao studente da je Rusija veoma prijateljski nastrojena prema Bosni i Hercegovini, te da i ova historijska posjeta ovako velike grupe studenata, najveća od uspostavljanja diplomatskih odnosa između naše dvije države, umnogome doprinosi tome.

Studenti su zajedno s ambasadorom Bosne i Hercegovine, s Crvenog trga u Moskvi, svim građankama i građanima Bosne i Herecegovine čestitali 1. mart Dan nezavisnosti BiH.

(Radiosarajevo)