Borci i dalje na petlji, još uvijek nema naznaka ispunjavanju zahtjeva

Demobilisani borci se već trideset i dva sata, na temperaturama ispod nule, nalaze na tuzlanskoj petlji Šićki Brod.

Dijelom puta koji od tuzlanske raskrsnice Siporeks vodi upravo ka ovoj petlji, prekrivena novim snježnim prekrivačem i dalje je dionica kojom prođe tek poneki automobil. Saobraćaja skoro da i nema, baš kako nema ni naznaka da bi borci uskoro mogli dobiti ispunjenje svojih zahtjeva.

„Ne želimo komentarisati Fadila Novalića, niti Bukvarevića, niti Čamparu. Da su bilo šta htjeli uraditi, ne bi nas doveli do ove situacije“ – kazali su promrzli borci našoj reporterskoj ekipi dalje od kamera.

Iako je primjetno nezadovoljstvo boraca izvještavanjem pojedinih medija o njihovim zahtjevima, okupljanju kao i višesatnim protestima, medijima se niko nije želio javno obratiti.

Navodi čitatelja portala www.rtvslon.ba da je policija skoro pa neprimjetna na terenu, provjerila je naša ekipa. Odlaskom na teren, reporter RTV Slon uočio je samo tri stacionirane policijske patrole i to na kružnom toku Siporeks, kružnom toku pored skretanja za Lipnicu i pri samom priključivanju na petlju Šićki Brod. Među okupljenim borcima ih nije bilo.

Hladnoću i niske temperature, borci nastoje zanemariti vatrom koju su zapalili na više strana, kao i muzikom kojom žele, kako kažu, „potrošiti koji sat“.

A upravo za “koji sat” ovi protesti dobit će i epitet “višednevnih” budući da borci, kažu, ne planiraju nigdje dok se zahtjevi ne počnu ispunjavati.

(RTVSlon)