Večeras na Trgu slobode u Tuzli svečani Bajramski koncert

Na Trgu Slobode u Tuzli večeras će biti održan svečani Bajramski koncert u organizaciji Mješovitog hora „Lege Artis“ Tuzla, Grada Tuzla i Centra za kulturu Tuzla.

Na koncertu, koji počinje u 20.45 sati, nastupit će brojni solisti uz Mješoviti hor „Lege Artis“ Tuzla, Vokalne ansamble Libero i Magnifico iz Živinica, a specijalni gost koncerta je Nedžad Salković.

-Ideja za organizaciju ovog koncerta potekla je od članova mješovitog hora “Lege Artis”. Veliko je zadovoljstvo što je tu ideju kao kvalitetnu prepoznao gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i odlučio se uključiti u njenu realizaciju. Posebno bogatstvo ovog koncerta ogleda se u činjenici da će kao solisti, koji će izvoditi islamsku duhovnu muziku, nastupiti pripadnici svih konfesija, članovi našeg hora. Na to smo posebno ponosni – istakao je umjetnički rukovodilac hora Lege Artis Jasmin Hasić.

Jedinstvo različitosti je nešto po čemu je Tuzla prepoznatljiva i zbog toga je intencija Gradske uprave da ovakvi koncerti postanu tradicija, te da se slični održavaju i za sve najvažnije katoličke, pravoslavne i jevrejske praznike.

– Mi u Tuzli njegujemo različitosti i na to smo posebno ponosni. Stoga sam i ideju iz “Lege Artisa” shvatio kao još jednu želju i intenciju da te različitosti i njihovu harmoniju u Tuzli, istaknemo. Mi ovdje, svi slavimo sve, i tako je oduvijek bilo. Bajramski koncert na kojem kao solisti nastupaju pripadnici svih konfesija, koji izvode islamsku duhovnu muziku, još je jedna potvrda te naše harmonije – kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Publika koja se dođe da posluša koncert imat će priliku čuti izvođenje ilahija i kasida te sevdalinki uz pomenute izvođače, najavili su organizatori.