Unikatne torbice od perli ručno izrađuje 19-godišnja Amila

Da svaka žena „zaslužuje bisere“ naučili smo još od Coco Chanel. Biseri/perle su bezvremenski modni dodatak sa kojim nikada ne možete pogriješiti.  Ukoliko još uvijek u svojoj kolekciji nemate biserne aksesoare, Amila ima jedinstveno rješenje za vas.

Amila Beširović iz Gradačca je 19-godišnja studentica prve godine Farmaceutskog fakulteta u Tuzli. Pored ljubavi prema farmaciji, njena velika ljubav je i ručni rad. Amila izrađuje unikatne torbice od perli koje nijednu damu ne mogu ostaviti ravnodušnom.

„Nakon mnogo hobija kao što su slikanje, šivenje, vez, rezbarenje, fotografisanje, na red je došla izrada torbica. Na internetu sam vidjela torbicu od perli te sam došla na ideju da napravim sebi jednu. Izrada mi je išla od ruke pa sam odlučila da i drugim djevojkama ponudim nešto unikatno“ –  kazala je Amila za GlasTK.

Za izradu jedne torbice Amili je potrebno mnogo truda te više sati neprestanog rada, a zbog često nedostupnog materijala može potrajati i nekoliko dana. Ipak, sve se to zanemari kada, kako kaže, vidi da je napravila baš ono što je zamislila. Njene kreacije izazvale su pozitivne reakcije jer sličnih radova u okolini nema.

 „Kada završim sa izradom, onda slijedi meni zanimljiv dio, fotografisanje.“ – ističe ona.

Torbice su uglavnom unikatne, a izrada pojedinih modela se može ponoviti. Kupac može izabrati veličinu modela i vrstu perli, te se prema tome formira i cijena.

Ako želite da vaše jesenje odjevne kombinacije naglasi predivna a vrlo pristupačna biserna torbica, onda na Instagramu potražite Amilin profil @ambags._

Pored njenog instagram profila, torbice možete pogledati u Gradačcu u Hadžiefendijnoj ulici broj 3. Svoju narudžbu možete preuzeti i u Tuzli, ili vam može biti dostavljena poštom na vašu adresu.

„Smatram da su rukotvorine nešto što će uvijek imati svoju posebnu vrijednost jer nijedna mašina ne može napraviti ono što može ljudska mašta i ruke“-  za kraj dodaje Amila.