Učenici MSŠ i Gimnazije realizuju projekat “Zimske radosti”

Gračanički srednjoškolci vijeće učenika Mješovite srednje škole Gračanica i vijeće učenika Gimnazije „dr.Mustafa Kamarić“ već evo drugu godinu realizuju projekat “Zimske radosti” Organizuju novogodišnju zabavu uz muziku, ples i mnoge druge zabavne stvari. Ponovo dolazi Djed mraz i dijeli slatkiše najmlađim. Ovog puta sa lokacijom u sklopu Zimskog bazara u Centru grada 28.12.2018 (petak), sa početkom u 11:00 sati.

„Ponosna sam što evo već drugu godinu radimo zajedno sa Gimnazijom i što rušimo sve predrasude u našoj okolini. “Zimske radosti” traju od početka decembra. Sastoji se iz dva dijela. Prvi dio je sakupljanje slatkiša u školi i pakovanje novogodišnjih paketića za mališane. Drugi dio jeste kulturno-zabavnog karaktera, gdje talentovani srednjoškolci izađu na čaršiju i zabavljaju naše gračanlije. Atmosfera i emocije koje izaziva naš projekat su neopisive. Darivanjem paketića djeci usrećimo mnoge. Drago mi je što su učenici i pored testova u školi pristali raditi čitav mjesec u organizaciji ovako predivnog projekta. Srednjoškolci se bore za svoja prava i žele da naša okolina bude onako kako je mi zamišljamo i zaslužujemo. Pozvani ste svi na našu završnu manifestaciju 28.decembra na Zimski bazar u centru grada, jer mi ćemo pokazati našu srednjoškolsku čaroliju“ izjavila je predsjednica vijeća učenika JU MSŠ Gračanica – Džana Halilović.

„S ponosom mogu reći da ovo trenutno nije jedina suradnja Mješovite srednje škole i Gimnazije, ali je bila prva, te je zasigurno to jedan od razloga zašto je većini ovo najdraža suradnja. Drugi razlog je taj što svi učenici naših škola osjećaju da su dio ove priče, jer su svi dobrodošli na našem programu, kako kao učesnici, tako kao i podrška. No, najbitnije za sve nas je to što uspijemo izmamiti osmijehe na lica naših mališana. Kao individue dajemo malo, ali zajedno uspijemo uraditi nevjerovatne stvari i uljepšati dan drugima, ali i sebi samima. Ova suradnja je bila veliki korak, te je započela jednu prelijepu priču koju će, nadamo se, pričati generacije i generacije poslije nas.“ – Lejla Vražalica predsjednica vijeća učenika Gimnazije „dr.Mustada Kamarić”.

(gracanicki.ba)