Sjednica Izvršnog odbora NS TK: Arnautović fizički napao Omerovića?!

Današnja sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona imala je dramatičan epilog, javlja SportSport.ba

Prema tvrdnjama našeg izvora generalni sekretar NS TK Midhat Arnautović je fizički nasrnuo na predsjednika Komisije sa sudije i suđenje, Nermina Omerovića. Arnautović je, navodno, dva ili tri puta udario Omerovića nanijeviši mu povrede lica i vrata, a SportSport.ba je došao do ljekarskih nalaza koji su izdani u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, gdje je predsjedniku Komisije sa sudije i suđenje ukazana pomoć.

Čitava drama, kako tvrdi naš izvor, se odvijala u prisustvu predsjednika NS TK Saliha Delića, te člana IO Fuada Mujića iz Banovića, a ubrzo je na mjesto mjesto napada došlo vozilo hitne pomoći kao i patrola policije. Kako naš izvor tvrdi, Arnautović je napustio mjesto događaja prije dolaska policije.

.ba je nakon informacija o napadu na Nermina Omerovića kontaktirao dugogodišnjeg generalnog sekretara NS TK Midhata Arnautovića, koji nije želio otkrivati dešavanja sa sjednice, te je istakao da nije bilo nikakvih nemilih scena.

“Nije bilo nikakvih sukoba niti problema osim činjenice da je sjednica prekinuta, što može potvrditi i predsjednik. Ja na to ne mogu uticati niti imam pravo glasa… Također, ne mogu javno govoriti o dešavanjima na sjednici, jer je za to ovlašten samo predsjednik NS TK”, poručio je dugogodišnji generalni sekretar NS TK.

(nezavisni.ba)