U Tuzli izložba skulptura kiparice Kristine Livančić

HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla i Franjevački samostan u Tuzli upriličiti će večeras u Umjetničkoj galeriji “Kristian Kreković” izložbu skulptura mlade akademske kiparice Kristine Livančić.

Kristina Livančić je rođena 18. maja 1989. u Travniku, a danas živi i radi u Vitezu. Godine 2017. završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, a proglašena je i najboljim kiparom u akademskoj 2016./2017. godini.

Tokom i nakon studija učestvovala je na raznim međunarodnim likovnim kolonijama i izložbama (kiparskim, slikarskim i keramičarskim). Iza sebe ima niz samostalnih i skupnih projekata realiziranih širom Bosne i Hercegovine. Kroz svoj rad i djelovanje posebno se posvetila radu s mladima u Vitezu, kako u školi, tako i kroz brojne radionice za djecu te za djecu i odrasle s poteškoćama u razvoju. Volontira u nekoliko humanitarnih udruga te je organizirala niz humanitarnih izložbi i likovnih kolonija. Početkom marta ove godine osvojila je treću nagradu na natječaju UNDP-a pod nazivom “Inovacijski izazov za najbolji predmet”.

Izložba u Tuzli bit će njena druga samostalna izložba, saopćeno je iz HKD Napredak