Tuzla Brain Week rangiran na četvrtu poziciju u Evropi u konkurenciji od 68 projekata

Piše: Duška Rebić

Tuzla Brain Week je projekat koji se organizuje na internacionalnom nivou u okviru Sedmice mozga. U Tuzli će se ove godine organizovati osmi put krajem marta na temu “Putovanje u središte mozga”.


Prošle godine Tuzla Brain Week je rangiran na visoku drugu poziciju, a ove godine od strane Evropske federacije neuroznanstvenih društava (FENS) rangiran je na četvrtu poziciju u konkurenciji od 68 projekata iz cijele Evrope.

“Ove godine smo dobili ovo vrijedno priznanje koje nas svrstava među najbolje u Evropi. Ovo je jedna dobra referenca za nas i naše Studentsko vijeće Medicinskog fakulteta u Tuzli “MEDICUS”. Pandemija nas je u mnogo čemu usporila, otežala nam rad, ali uz veliki trud i zalaganje velikog broja studenata Medicinskog fakulteta i kolega sa drugih fakulteta Univerziteta, pokazali smo još jednom da imamo sposobne mlade ljude. Ove godine organizacija je izuzetno zahtjevna u  odnosu na prošlu godinu a sadržaj projekta je obogaćen novim aktivnostima, pratimo upute nadležnih institucija i u skladu s tim postupamo. Novina je da imamo i online učesnike “, istakla je koordinatorica projekta, Edina Sejdin.


Tuzla Brain Week je jedan u nizu projekata Studentskog vijeća  Medicinskog fakulteta u Tuzli „MEDICUS“, koji se sa velikim uspjehom organizuje u Tuzli. Ove godine projekat će biti realizovan od 29. do 31. marta, a očekuje se i rekordan broj učesnika iz drugih gradova Bosne i Hercegovine, ali i regiona, ističu organizatori.