Brutalno pretukli migrante u Bihaću i sve snimali

Brutalno pretukli migrante u Bihaću i sve snimali

Na društvenim mrežama objavljen je snimak stravičnog premlaćivanja migranata u Bihaću.

Na snimku, koji mi nećemo objaviti zbog izrazito uznemirujućih scena napada, te eksplicitnog rječnika i prijetnji, vidi se više osoba, vjerovatno bh. državljana, kako uz prijetnje na našem i engleskom jeziku, zvjerski udaraju migrante, rukama, nogama, palicama…

Sve je snimljeno i objavljeno na društvenim mrežama.

“Jučer smo dobili prijavu u 14 i 20 minuta iz Doma zdravlja u Bihaću, koji su prijavili da se kod njih nalaze dva strana državljana koji imaju povrede. Radilo se o licima 17 i 26 godina iz Pakistana. Premješteni su u kantonalnu bolnicu gdje su im konstatovane teže tjelesne povrede. Nakanadno se obratilo još jedno lice, strani državljanin iz Pakisatana, kojem su također dijagnosticirane teže tjelesne povrede”, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić za portal “Radiosarajevo.ba“.

Jedan bh. državljanin rođen 1986. godine, iz Bihaća, uhapšen je i ispitan o okolnostima ovog događaja.

“Sada se pojavio i snimak, gdje se analizira i utvrđuje identiet ostalih lica. Prema do sada prikupljenim podacima, ovaj događaj se veže za dešavanja od 7. februara u 3 sata ujutro. Kada je došlo do tuče između pet bh. državljana i najmanje 4 ili 5 migranta, u kojima je jedan bh. državljanin, 24-godišnjak zadobio teške tjelsne povrede”, kazao je Šiljdedić.

Kako piše portal “Istraga.ba“, na snimku se vidi najmanje pet osoba kako šakama, nogama i palicama tuku dvojicu migranata koji mole za pomoć.

“Vi ćete tući našu djecu”, govori muškarac dok mibitelom snima kako za kosu drži migranta koji leži na zemlji i moli za pomoć.

Na snimku se vidi kako isti muškarac udara nogom u lice migranta koji leži na zemlji, dok na drugoj strani dvojica muškaraca palicom i nogama udaraju drugog migranta.