Turističke zvijezde TK 2017.

U skladu sa kriterijumima koji su bazirani na značaju, prepoznatljivosti, inovativnosti  destinacije, Turistička zajednica  TK predložila je četiri objekta i jednu turistički značajnu manifestaciju za dodjelu priznanja.

 

Sajam turizma i ekologije „List“

Osobenost općine Lukavac je i Jezero Modrac, turistička destinacija sa sadržajnom ponudom smještajnih kapaciteta, te niz drugih lokacija pogodnih za odmor i rekreaciju. S tim u vezi je Lukavac postao prepoznatljiv po privrednoj manifestaciji koja valorizuje turističke potencijale mikro i makro okruženja.

Riječ je o Sajmu turizma, koji već godinama bilježi konstantu povećanja broja izlagača, sajamskih sadržaja i posjetilaca. Učešćem turističkih organizacija iz zemalja bh. okruženja stekao je status međunarodne sajamske manifestacije.

Prethodne godine, sajam je promjenom vlasti i formiranjem sajamskog odbora, stekao novu dimenziju u samom nazivu, ali i izlagačkom dijelu. Sada nosi naziv sajam turizma i ekologije “List“. Tokom održavanja Sajma, panel diskusije su bile usmjerene u smjeru ekologije, ekološke svijesti, zagađivača, ali i mogućih rješenja. Među izlagačima su se pojavile domaće i međunarodne kompanije kojima je osnovna djelatnost izrada i realizacija projekata iz oblasti ekološki održivog razvoja, kao i proizvođači opreme iz ove oblasti.

 

Hotel Tehnograd Tuzla u kategoriji tri zvjezdice kontinuirano obogaćuje svoju ugostiteljsku ponudu raznim sadržajima. Smještajni kapacitet od 150 soba nudi luksuzno opremljen apartman, kao i dvokrevetne i tokrevetne sobe.Hotel njeguje tradicionalnu kuhinju sa bosanskim specijalitetima. U okviru ponude u suradnji sa partnerskim odnosima drugih udruženja, posjetiteljima je omogućeno da svoje vanhotelske aktivnosti upotpune raznim sportskim i adrenalinskim sadržajima.

 

Banja Ilidža Gradačac

Centar za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i banjsko liječenje “Ilidža” u Gradačcu izgrađen je 1980 godine.

Nalazi se na brežuljku sjevernog dijela grada, između dva vještačka akumulaciona jezera Hazna i Vidara, čije uređene plaže i trim staze omogućavaju pacijentima-posjetiocima da pored medicinske rehabilitacije i banjskog liječenja aktivno se odmaraju i uživaju u ljepotama kraja.

Smještajni kapaciteti Centra su 150 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, te dva apartmana. Svaka soba posjeduje TV i balkon.

Pored nadaleko poznate mineralne vode koja se koristi u liječenju i rehabilitaciji, u Centru se koriste i sve druge fizikalne terapije.

Javnoj zdravstvenoj ustanovi Centar za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i banjsko liječenje „Ilidža“ Gradačac Rješenjem o akreditaciji Upravnog odbora Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u Federaciji BiH broj 02-37-409-3/16 od 30.11.2016. godine, dodijeljena je bezuslovna akreditacija sa 94,00 % ispunjenih akreditacijskih standarda čime je ustanova dobila potvrdu da je na ljestvici visoko pozicioniranih ustanova profesionalnog kvaliteta, a i standarda poslovanja.

 

Hotel Mellain nalazi se u središtu Tuzle, na jednoj od najatraktivnijih lokacija koja povezuje najvažnije ekonomske, obrazovne i kulturne ustanove. Blizina aerodroma, univerzitetskih i kliničkih centara, kompleksa Panonskih jezera doprinosi atrakciji ovog modernog hotela. Tuzla i Mellain Hotel sačuvali su tradiciju liječenja staru vijekovima i omogućili svima da osjete čari ovog jedinstvenog „lječilišta“.

Hotel u sklopu kompleksa je projektovan kao jedan od najprestižnijih hotela u Bosni i Hercegovini, koji će svojim sadržajima obogatiti turističku ponudu cijelog regiona. Hotel ima 130 luksuzno opremljenih i prostranih soba i apartmana.

U sklopu hotela se nalazi bazen sa saunama, fitnes, noćni klub, kazino, polivalentne dvorane, restoran vidikovac i drugi prateći sadržaji. Dodatna pogodnost hotela je i direktna veza sa banjskim lječilištem i slanim bazenom čime se kompletira ponuda zdravstvenog turizma. Sadržaji i kompozicija hotela u potpunosti odgovaraju svim turističkim i poslovnim zahtjevima savremenog čovjeka.

 

Hotel „Senad od Bosne“ smješten je u prelijepom ambijentu, na samoj obali omiljene bh. turističke destinacije – jezera Modrac. Okružen plavetnilom „bosanskog mora“ i uronjen u zelenilo, ovaj luksuzno opremljen hotel, idealan je izbor za sve putnike namjernike, ali i one koji žele potpuni odmor u očaravajućoj prirodi, koja će probuditi sva Vaša čula. Romantični vikend, team building, porodični izlet, poslovni sastanak, tu je ljubazno osoblje hotela “Senad od Bosne” da izađu ususret Vašim željama.

Sobe  hotela „Senad od Bosne“  nude izuzetan komfor, kablovsku TV, bežični internet, klimu, mini bar te vlastito kupatilo. Sigurni smo da ćete u nekoj od njih pronaći svoj dom, odnosno da ćete se osjećati kao kod kuće. Ljubazno osoblje hotela uvijek je na raspolaganju.

Hotel «Senad od Bosne» raspolaže prostranim apartmanom, namještenim tako da  je sve nadohvat ruke. Udoban, savremeno dizajniran namještaj, LCD televizor, terasa sa pogledom na jezero savršena za jutarnju kafu uz romantični izlazak sunca.

Hotelski restoran kapaciteta je 250 osoba i pruža usluge doručka, ručka i večere za goste hotela.