George Clooney svakom prijatelju poklonio milion dolara

Slavni glumac George Clooney još jednom je pokazao kako je jedan od najboljih na svijetu, nakon što je odlučio svojim najboljim prijateljima pokloniti 14 miliona dolara.

Tačnije, on je četrnaestorici svojih prijatelja poklonio po jedan milion dolara, želivši da im zahvali na njihovoj dobroti, potvrdio je njegov prijatelj Rande Gerber, prenosi Eonline.

“Postoji jedna skupina nas koji se međusobno zoveno The Boys. George nas je 27. augusta 2013. godine pozvao u svoju kuću na večeru, ukupno nas 14. Kad smo se okupili, započeo je svoj govor. Rekao je da nam je zahvalan jer smo mu pomogli kad je tek došao u Los Angeles, spavao je na našim kaučima kad nije imao gdje biti i da bez nas ne bi bio tu gdje je sada. Rekao je i kako želi da znamo koliko mu značimo i kako zna da se neki od nas još bore s finansija. Zato nam je dao taj novac, da se ne moramo brinuti o školovanju svoje djece, plaćanju hipoteke i slično”, kazao je Gerber.

Kaže kako je svakoga čekao po jedan kofer na mjestu za stolom, a unutra se nalazila gomila novca – svakome po milion u novčanicama od 20 dolara. Clooney je prije toga platio i porez na novac koji je poklonio prijateljima.

Gerber je odmah rekao da neće uzeti novac, na što je Clooney rekao da ako ga on ne uzme niko neće dobiti svoj milion pa nije imao izbora. Dakako, uzeo je novac i kasnije ga poklonio u humanitarne svrhe.

Osim toga, Gerber kaže kako je Clooney inače pažljiv i prema nepoznatim ljudima. Tako je nedavno, kad su on i supruga Amal (39) putovali avionom, svim putnicima na njihovom letu podijelio slušalice da im ne bi smetalo plakanje njihovih šestomjesečnih blizanaca, Elle i Alexandra.