‘Tražim ulicu za svoje ime’ na kulturnoj manifestaciji ‘Ljeto u Tuzli’

Muzičko-poetski recital ‘Tražim ulicu za svoje ime’ Jasmine Šehanović (profesorice violine), Dejana Milkunića (profesora harmonike) i glumca Irfana Kasumovića bit će izveden u petak u okviru manifestacije ‘Ljeto u Tuzli’.

Recital predstavlja zaokruženu cjelinu prožetu stihovima: Maka Dizdara, Abdulaha Sidrana, A.B.Šimića i drugih pjesnika sa osebujnim i bogatim muzičkim repertoarom.

Muzičko-poetski recital je projekt koji zastupa i objedinjuje muzičku umjetnost, književnost i umjetnost glume. Učesnici su: Jasmina Šehanović (violina), Dejan Milkunić (harmonika) i Irfan Kasumović (glumac). Tehničku ekipu sačinjavaju Ademir Omerčehajić (ton i svjetlo majstor), Aldin Ismić (izvršni producent), Damir Pirić (dizajn propagandnog materijala) i Muhamed Kahrimanović (fotografija i video), a autor koncepta je Irfan Kasumović.

Radi se o multimedijalnom projektu koji na novi način prezentira bh. kulturnu baštinu. Dosad je recital izveden u Maglaju i Zavidovićima, tokom ljeta (osim Tuzle) bit će izveden i u Kladnju, Kalesiji, Gradačcu, a planirana je i turneja po Crnoj Gori.

Muzičko-poetski recital ‘Tražim ulicu za svoje ime’ bit će izveden 13. jula u Centru za kulturu Tuzla, atelje Ismeta Mujezinovića, s početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan.

(nezavisni)