Tom i Džeri uskoro u kinima, rivalstvo možda završi prijateljstvom

 Svima omiljeni mačak i miš izvode svoje nove vragolije u predstojećem filmu “Tom i Džeri”, čija premijera je zakazana za 2021. godinu.

Klopke iz kojih se mudri miš uvijek izvuče i nastavi dalje svojim putem punog stomaka još su tu. Priča gotovo uvijek isto završava – mačak koji vrišti od bola, dok se još jedna zavjera okreće protiv njega.

Iako su naslovni likovi animirani u sličnim stilovima, novi film se razlikuje od tradicije sa živim glumcima i scenografijom iz stvarnog svijeta. Kloi Grajs Moretz glumi organizatora vjenčanja u jednom hotelu, ali očekuje da se ukloni dosadni miš Džeri iz svog prebivališta unutar zidova hotela.

Scenario je napisao Kevin Kostelo, a film je zasnovan na klasičnim likovima Džozefa Barbere i Vilijama Hane.

“Tom i Džeri” oživljava staro rivalstvo jer je Tom angažovan da pomogne uklanjanje Džerija iz prostorija prije ceremonije vjenčanja.

Ipak, svi koji su ranije pratili ovaj crtani film znaju da mačak rijetko pobjeđuje. Čak i u samom trejleru, koji je predstavljen publici ove nedjelje, Toma će udariti autobus, pašće s krova zgrade i odbijaće se od automobile.

Dvojica neprijatelja uskoro moraju naučiti sarađivati s Moretzovim likom, jer shvataju da neko od hotelskog osoblja aktivno radi protiv sve troje. A s rivalstvom od 80 godina, to je novi korak ka tome da postanu prijatelji.

Majkl Pena, Kolin Džost i Ken Džeong posuđivaće glasove crtanim junacima, a premijera filma je najavljena za mart naredne godine.

Filmski studiji masovno odgađaju premijere svojih filmova za narednu godinu u nadi da će pandemija virusa korona nestati. Istom idejom su se vodili i tvorci ovog filma.

(NEZAVISNE NOVINE)