Tinejdžeru u Njemačkoj oduzeta vozačka 49 minuta nakon što mu je izdata

Jedan tinejdžer uspio je da izgubi vozačku dozvolu samo 49 minuta nakon što ju je dobio, saopštila je njemačka policija.

Ovaj osamnaestogodišnjak vraćao se kući nakon uspješno položenog testa kada ga je zaustavila policija u gradu Hemer koristeći laserski pištolj za detektovanje prekoračenja brzine.

Policija je saopštila da je mladić vozio dva puta brže od dozvoljene brzine, odnosno 95 kilometara na sat u zoni u kojoj je ograničenje 50 kilometara na sat.

“Neke stvari traju vječno, a neke ni cijeli sat”, saopštila je policija. Mladić je vozio četvoricu drugova u automobilu, navodi se u saopštenju i dodaje da je možda pokušao da ih impresionira vozačkim vještinama.

Njemu je vozačka dozvola formalno oduzeta na četiri sedmice, ali je policija saopštila da će je dobiti nazad tek nakon “skupih dodatnih časova”. On se, takođe, suočava sa kaznom od 200 eura, dva kaznena poena na vozačkoj dozvoli kada je ponovo dobije, a probni period za novog vozača mu je produžen sa dvije na četiri godine, navodi BBC.

(gracanicki.ba)