Tifina kćerka krenula očevim stopama i osnovala bend

Sara Vojičić, kćerka muzičara Mladena Vojičića Tife, je talenat za muziku naslijedila od oca i uspješno zaplovila muzičkim vodama i to kao pjevačica jednog gotik metal benda.

Sara je interesovanje za muziku pokazala još u djetinjstvu, što je usavršila upisom u muzičku školu. Imala je, kaže, visoke ambicije kad je riječ o violini, ali je “pjevanje ipak presudilo”.

Mlada pjevačica je u nedavnom intervjuu otkrila da joj je otac najveća podrška, ali i da joj je dao najvažnije savjete.

“Nikad nisam htjela da oca pretjerano uplićem u svoju muzičku karijeru, da se eksponiram preko njegovog imena. Rekao mi je da je uvijek tu za sve što mi treba, ali da treba da se izborim sama. Slažem se s tim, mada u posljednje vrijeme često sjednemo uveče, popričamo o tome šta smo radili, dokle smo stigli i imam njegovu podršku. Sve što snimim, pustim njemu da čuje, jer mi najviše znače njegov i mamin komentar. Na njihovim licima odmah vidim valja li ili ne ono što uradim”, rekla je jednom prilikom.

“Da sve radim srcem. Ako se bavite muzikom, radite to iz srca ili nemojte raditi nikako. Uvijek mi to govori. Drugi savjet je da se od ovakve muzike teško može živjeti u našoj zemlji i uvijek me savjetuje da pokušavam da se bavim sa što više stvari koje bih mogla iskoristiti, jer nikad ne znam šta će me u životu čekati. Slažem se s tim. Dosta sam slična ocu, jer sam veliki emotivac, razumijemo se, na istim smo talasnim dužinama”, nastavila je Sara.

(Avaz.ba)