Tegeltija i VSTV u Sud u Tuzli imenovali Sanelu Čajić koja je u aferi sa profesorima privođena zbog prostitucije!

Čajićka je prije nešto od više deset godina bila privođena u tužilaštvo u Tuzli zbog veze sa podvođenjem studentica na seksualne odnose sa profesorima. Kako je tada saopćeno za nju i njenu kolegicu Šejlu Ledenjak, koja je također privedena, sumnjalo se da “su zajedno sa prije desetak dana uhapšenim Jasminom Mušićem… učestvovala u navođenju na prostituciju svojih kolegica”.

Nakon izbora Gordane Tadić za glavnu tužiteljicu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i imenovanjem Dalide Burzić novom sutkinjom Suda BiH, pomalo se nazire “strategija” i “logika” kojom se služe Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH: nakon svakog skandala na koji se naroguši javnost i bez riječi ostane struka, odmah lansiraju sličan, ili nešto manji skandal, koji će pomoći da se prehodni zaboravi, skloni pod tepih. Tako se ovih dana javnosti učinilo kako imenovanje nesposobne, stranački umrežene Tadićke i nije toliko strašno, koliko je iritantno napredovanje u struci šefice sarajevskog Kantonalnog tužilaštva Burzićke, valjda najneomiljenijeg lica pravosudne zajednice u BiH protiv koje se vodi disciplinski postupak zbog nesavjesnog rada.

I dok se javnost i mediji ponovo pitaju da li može gore od goreg, VSTV se uredno potrudi da pokaže da može i da dno koje je dotaklo pravosuđe, zahvaljujući i članovima VSTV-a, ima i svoj podrum!

Milan Tegeltija i njegova poslušna družina iz VSTV-a, su ovih dana, kako je navedeno “uzimajući u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti….ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda…”, imenovali Sanelu Čajić za stručnog saradnika u Općinskom sudu Tuzla.

Javnost u Tuzli, ali i široj okolini u koju spadaju u Živinice, rodno mjesto Tegeltijine zamjenice i glasnogovornice Ružice Jukić, poznaje “nepristrasnost van posla” nove stručne suradnice Sanele Čajić. Čajićka je prije nešto od više deset godina bila privođena u tužilaštvo u Tuzli zbog veze sa podvođenjem studentica na seksualne odnose sa profesorima. Kako je tada saopćeno za nju i njenu kolegicu Šejlu Ledenjak, koja je također privedena, sumnjalo se da “su zajedno sa prije desetak dana uhapšenim Jasminom Mušićem… učestvovala u navođenju na prostituciju svojih kolegica”.

(nezavisni.ba)