Tarik Čerkezović-Federalni šampion iz matematike

Federalno takmičenje iz matematike učenika osnovnih škola FBiH održano je juče u Mostaru, u prostorijama Osnovne škole „Zalik“. Učenik Prve osnovne škole Živinice Tarik Čerkezović osvojio je prvo mjesto u konkurenciji VII razreda.

Veliki uspjeh postigao je marljivim radom i vježbanjem, tako da ni rezultat nije izostao. O svom uspjehu u Mostaru, gdje je postao šampion sedmih razreda iz matematike u Federaciji BiH, Tarik kaže:

“Svake godine učestvujem na takmičenjima iz raznih predmeta, ali ovoga puta najviše sam postigao iz matematike. Na Kantonalnom takmičenju sam osvojio peto mjesto, pa je za neke moje osvajanje prvog mjesta na nivou Federacije BiH iznenađenje. Zahvaljujem se svom nastavniku matematike Rešidu Kurtiću, ali i profesoru Amiru Adroviću, kojime je takođe pripremao, s obzirom da on ima velike rezultate kada je su u pitanju takmičenja iz matematike”.

Tarik Čerkezović je na prvenstvu u Mostaru osvojio 48 bodova od mogućih 50. Drugo mjesto pripalo je Tajri Čovčić sa 47 bodova, a 3.mjesto je osvojila učenica Ema Kurtović sa 46 bodova. Obje ove učenice su iz Osnovne škole Skender Kulenović  Sarajevo.

Sada preostaje da se mladi matematičar Tarik Čerkezović pripremi i za državno prvenstvo BiH, koje će se održati narednog mjeseca.Želimo mu nove uspjehe!/Š.G./