Stvoreni preduvjeti da Direkcija regionalnih cesta TK počne s projektima iz kreditnog zaduženja

Vlada Tuzlanskog kantona danas je na vanrednoj sjednici dala saglasnost na Odluku o izmjeni i dopuni Plana rada JU Direkcija regionalnih cesta TK za 2018. godinu i Finansijskog plana JU Direkcije regionalnih cesta TK za period 01.01.2018.-31.12.2018. godine sa okvirnim finansijskim planom za 2019. i 2020. godinu.

Razlog za izmjene ovih dokumenata su, kako je saopćeno nakon sjednice, stvaranje preduslova da bi Direkcija regionalnih cesta TK pokrenula aktivnosti na projektima koji će se finansirati iz kreditnog zaduženja.

U Finansijskom planu JU Direkcije regionalnih cesta TK prihodima su dodana kreditna sredstva za finansiranje cesta i cestovnih infrastrukturnih objekata na regionalnim cestama TK u iznosu od 20 miliona KM čime će se finansirati 20 novih projekata koji nisu bili planirani prvobitnim planom.

Shodno dopuni Programa o rasporedu sredstava sa potrošačke jedinice “Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava“, kojeg je Vlada donijela na jednoj od prethodnih sjednica, danas je odobreno 10.000,00 KM Skupštini Tuzlanskog kantona na ime nabavke aparata za snimanje sjednica i elektronskog praćenja toka sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona.

Vlada je prihvatila amandman dostavljen od Senada Alića, poslanika u Skupštini Tuzlanskog kantona, na prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima TK. Također, prihvaćene su i primjedbe Zakonodavno-pravne komisije Skupštine na prijedlog spomenutog zakona.

(fejm.ba)