Oduševljeni Marco Silva ne pušta Bešića iz Evertona

Muhamed Bešić igra zaista impresivno u pripremnim utakmicama za Everton.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine dobio je šansu da se dokaže pred novim menadžerom Marcom Silvom i tu je priliku objeručke prihvatio.

Iako je trebao biti jedan od onih koji će napustiti klub Bešić će, kako stvari stoje, dobiti novu šansu u klubu sa Goodison Parka jer je Silvu impresionirao.

Menadžer Evertona prezadovoljan je načinom na koji igra Bešić. Ideja o njegovom odlasku iz kluba navodno je potpuno nestala i bh. fudbaler će vjerovatno imati svoje mjesto u klubu.

Ipak, neko će morati da ode. Klub jednostavno ima previše fudbalera i do kraja prelaznog roka će pojedinici biti prodati, dok će dobar dio njih završiti na posudbama.

Bešić je bio favorit za prodaju. Međutim, na terenu je dokazao da još uvijek ima šta pokazati u ovom timu i mogao bi dočekati novu šansu u Premiershipu.

Također, i navijači Karamela su itekako zadovoljni. Većina smatra da Bešić zaslužuje novu priliku i sviđa im se ono što on pokazuje tokom pripremnih utakmica.

Konačnu odluku će na kraju donijeti Silva sa rukovodstvom kluba, ali prema informacijama iz Engleske, Bešić je u jako dobroj poziciji kod novog menadžera.

Bešić je član Evertona postao 2014. godine, ali su ga povrede omele da odigra više od 56 utakmica u koliko je nastupio za prethodne četiri godine.

(SportSport.ba)