Studenti Mašinstva i Elektrotehnike iz Tuzle osvojili prvo i drugo mjesto

Studentski timovi Mašinskog fakulteta i Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli osvojili su prva dva mjesta i vrijedne nagrade na takmičenju koje je održano u Sarajevu u sklopu Erasmus SUCCESS projekta čiji je učesnik i Univerzitet u Tuzli.

U proteklih nekoliko dana, dva tima studenata, koje je Komisija Univerziteta u Tuzli ocijenila kao najbolje na internom predstavljanju (ESCO i SmartDesk), učestvovali su u takmičenju studentskih timova svih univerziteta učesnika u projektu iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije. Ovi univerziteti su dio SUCCESS projekta koji financijski podržava Evropska unija.
Učesnici ovog događaja su: Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Epoka University, Internacionalni Burch univerzitet, Univerzitet Crne Gore, Univerzitet u Tuzli, Vlore University i University of Škodra.

Ekipe su predstavljale svoje studentske startup projekte. Međunarodna komisija je našim timovima dodijelila 1. i 2. mjesto, uz prigodne novčane nagrade i studijsko putovanje u Njemačku.

Studenima su mentori bili nastavnici sa Mašinskog fakulteta i Fakulteta elektrotehnike, a nastavnici Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli su radili na edukaciji studenata iz poduzetništva.