Atletski klub “Sloboda Tehnograd” dobio vrijednu donaciju – klupski automobil

Nakon prošlogodišnje posjete predstavnika austrijskog Rotary Club Oberwart – Hartberg, Distrikt 1910 Hans Petera Werderitscha i Kurta Schreibera, Atletskom klubu “Sloboda Tehnograd”, jučer, je na stadion Tušanj stigla vrijedna donacija.

Po prvi put u 75 godina postojanja, Klub je dobio klupski automobil. Predstavnici austrijskog Rotarija su prepoznali dugogdišnje rezultate, koje postižu članovi ovog kluba i odlučili ponovo dati svoj doprinos u postizanju novih vrhunskih rezultata.

Napominjemo, da je predsjednica AK “Sloboda Tehnograd” dr. sci. Džemila Agić zahvaljujući saradnji sa ovim prijateljima iz Austrije prije nekoliko godina obezbijedila i sredstva za opremenje klupskih prostorija.

Automobil Opel Zafira, koji je jučer stigao u klub, će u narednom periodu biti brendiran klupskim obilježjima i umnogome olakšati putovanja naših takmičara na brojna domaća i medjunarodna takmičenja.

Ova vrijedna donacija je još jedna potvrda da su rezultati AK “Sloboda Tehnograd” prepoznati i izvan granica BiH. Zahvaljujući prijateljima iz Rotary kluba iz Austrije Hans Peteru Werderitschu i Kurtu Schreberu i saradnji koju smo uspostavili, očekujemo i realizaciju novih zajedničkih projekata i nove posjete njihovih članova.

Također, početak atletske sezone i osvajanje titule dvoranskog viceprvaka Mediterana i postavljenih novih državnih dvoranskih rekorda dobar su pokazatelj da je pred nama još jedna trofejna sezona sa sjajnim rezultatima, po koje ćemo putovati u klupskom automobilu.