Štikle vas žuljaju? Isprobajte ovaj trik za koji trebate samo – dezodorans!

Sigurno vam se bar jednom dogodilo da kupite štikle koje su vam prekrasne, ali vas već nakon kratkog nošenja bole noge. Bilo da vam se dio stopala trlja o cipelu ili su prednji remenčići malo preuski, to može biti noćna mora, a često će ostaviti i bolne žuljeve.

Međutim, postoji jednostavan trik koji vas može spasiti od bolova, a potreban vam je samo roll-on dezodorans.  Ovaj je trik otkrila britanka Rachel Clinkard koja se bavi proizvodnjom i prodajom cipela, a kaže da je sve što trebate nanijeti roll-on dezodorans na stopala, na mjesta za koja mislite da bi vas mogla nažuljati: dezedorans će tada stvoriti barijeru između kože i cipele i tako spriječiti trljanje.  To će, kaže, i izgledati bolje nego kad pokrijete stopala flasterima za žuljeve, a moći ćete u njima čak i plesati cijelu noć; bez da razmišljate hoće li vas boljeti noge.

Rachel zato predlaže da uz sebe uvijek imate jedan mali dezodorans za stopala koji nećete koristiti na drugim mjestima. Osim ovog, Rachel je podijelila još nekoliko trikova za štikle koje žuljaju. Ako su, kaže, zatvorene i uske, natopite čarape alkoholom, ocijedite ih i nagurajte unutra pa pustite da se osuše. Kako se čarape budu sušile, cipele će se rastegnuti. Drugi trik uključuje sušilo za kosu, a ono što trebate napraviti je navući najdeblje čarape na nogu i obuti štikle. Nakon toga sušilom grijte cipelu i to bi trebalo omekšati kalup pa ga tako malo i raširiti. (vecernji.hr)