Pripreme: Tuzla City remizirao protiv prvaka Slovenije

U novoj pripremnoj utakmici u Sloveniji, fudbaleri Tuzla Cityja remizirali su protiv Maribora odigravši 1:1.

Krenuli su Plavi skoro sa istom postavom kao protiv Čukaričkog s tim da je na desnom boku ispred Fejzića zaigrao Ferreyra, a ispred njega ofanzivno Nukić.

Na lijevom boku je počeo Mehidić a na stoperima Šukilović i Čeliković. Ispred njih kao zadnji vezni Karjašević, onda četiri ispred njega Nukić, Mišić, Mehanović i Kuzmanović te u vrhu napada Smajlagić.

Zaprijetili su Plavi u 11.minuti kada je Kuzmanović sa 16 metara šutirao pored gola.

Pet minuta kasnije su poveli. Mišić je izveo korner s lijeve strane a najviši u skoku je bio Smajlagić koji pogađa za 0:1.

Kontrolisao je Tuzla City igru do kraja poluvremena i dosta dobro stajali na terenu gdje nisu dopustili Mariboru da ozbiljnije ugrozi gol Fejzića.

Od početka drugog poluvremena Brajlović je zamijenio Fejzića, a Hrkač na stoperu Šukilovića.  Na desni bok se vratio Nukić a umjesto Mehidića na lijevom je zaigrao Ferreyra.

Na zadnjem veznom umjesto Karjaševića krenuo je Karić, na desnom krilu Ellouet a umjesto Smajlagića u špicu Mešinović.

Upravo je ovaj posljednji presjekao jednu loptu i imao priliku da udvostruči vodstvo ali je puno oklijevao pa je propala prilika.

Zadnjih pola sata dobili su Rekić i Mendeš umjesto Mišića i Mehanovića, zatim Burić umjesto Kuzmanovića a Ćosić na desnom boku umjesto Nukića.

Maribor je izjednačio također iz prekida pet minuta prije kraja. Ćosić je napravio prekršaj na desnoj strani, a kod prekida Plavi nisu dobro reagovali pa je kapiten Pihler pogodio za konačnih 1:1.

Tuzlaci nastavljaju pripreme u Čatežu a naredna provjera je u četvrtak protiv bugarskog Plovdiva.