Šta Tuzlake očekuje u novogodišnjoj noći?

Grad Tuzla u saradnji sa Opštim udruženjem samostalnih obrtnika Tuzla, JU „Centar za kulturu“ Tuzla i JKP „Pannonica“ Tuzla i ove godine organizira javni doček nove 2018. godine na Trgu slobode koji počinje u 21:00 sat.

U sklopu javnog dočeka nove 2018.godine organizovan je bazar „Zimska čarolija“, koji će biti otvoren do 07.01.2018.g. na Trgu slobode uz bogate ponude tuzlanskih privrednika.

Za naše najmlađe sugrađane bit će organizovana proslava „Dječije nove godine“ također na Trgu slobode, na dan 31.12.2017.godine od 12:00 do 14:00 sati.

 

U bogatom kulturno-zabavnom programu javnog dočeka nove 2018. godine nastupit će, uz zvijezde večeri The Frajle i domaći bendovi: Crystal i Big Brothers Band, te Nesib Delibegović Nesko. A u programu „Dječije nove godine“ učestvuju članovi dječijeg gradskog hora Slavuj, Orkestar „Balsika“, Organizacija za djecu i mlade „Osmijeh za osmijeh“ Tuzla i učenici Srednje muzičke škole Tuzla.

Mališani će i ove godine imati priliku da uživaju sa Motomrazevima koji će svim prisutnima podijeliti slatkiše.

Tačno u pola noći, na prelasku u 2018. godinu svi prisutni moći će uživati u spektakularnom novogodišnjem vatrometu.

Generalni medijski pokrovitelj manifestacije RTV 7 Tuzla realizirat će prenos kompletne novogodišnje manifestacije u živom programu.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na broj telefona: 062/ 092-232.

Molimo Vas da ovu obavijest emitujete u Vašim redovnim informativnim emisijama i portalima, a najavljeni sadržaj medijski propratite.

(Nezavisni.ba)