Socijalni dan u Ministarstvu razvoja i poduzetništva: Tuzlanski srednjoškolci školske klupe zamijenili radnim mjestima

Asocijacija Srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je danas po drugi put organizovala svoj Socijalni dan kada srednjoškolci iz Tuzle i brojnih drugih gradova u BiH na jedan dan svoje školske klupe zamijene radnim mjestima. Lokalni tim Tuzla je jedan od nosilac ovog projekta u BiH i u njemu učestvuje preko 4o učenika i učenica u 20-tak različitih kompaija i institucija.

Ministarstvo razvoja i poduzetništva je tom prilikom ugostilo učenicu prvog razreda Medicinske škole iz Tuzle Eldinu Brković i učenika drugog razreda Mašinske škole u Tuzli Tarika Požegića, koji su ovom prilikom proveli jedan radni dan u Ministarstvu te se upoznali sa radom i glavnim aktivnostima koji se realizuju u ovoj instituciji. Na samom početku radnog dana, učenike je dočekao ministar razvoja i poduzetništva u Vladi Tuzlanskog kantona Osman Puškar, koji ih je ovom prilikom upoznao sa najznačajnijim aspektima državne službe, organizacijom rada u Ministarstvu i ključnim aktivnostima.

Osnovni cilj projekta Socijalni dan je da srednjoškolci svojim radnim angažmanom pomognu sebi pri odabiru budućeg zanimanja te dobiju inspiraciju za pokretanje i realizaciju svojih ideja u svrhu pozitivnih promjena u lokalnoj zajednici. Kompanije i institucije koje su otvorile svoja vrata srednjoškolcima su na taj način istovremeno uložili u svoju lokalnu zajednicu i mlade ljude koji su snaga i moć našeg društva, saopćeno je iz Ministarstva razvoja i poduzetništva TK.

(Nezavisni.ba)