Lojo objavio uži spisak ženske seniorske košarkaške reprezentacije BiH

Selektor ženske seniorske reprezentacije Goran Lojo objavio je danas uži spisak igračica za kvalifikacione utakmice za evropsko prvenstvo 2019. godine.

Na spisku selektora Loje nalazi se  16 košarkašica: Milica Deura, Nikolina Babić, Anđela Delić, Matea Tavić, Irena Vrančić, Miljana Džombeta, Melisa Brčaninović, Nikolina Delić, Marica Gajić, Marina Džinić, Irma Rahmanović, Aida Kalušić, Nikolina Džebo, Lynetta Kizer, Milina Mišeljić i Jovana Marković.

BiH se nalazi ukvalifikacionoj grupi A, zajedno s Crnom Gorom, Islandom i Slovačkom, a Lojo vjeruje da selekcija BiH može ostvariti dobar rezultat protiv renomiranih protivnika.

”Grupa nije naivna, Slovačka je na ovogdišnjem evropskom prvenstvu bila osma, a Crna gora šesnaesta. To su ekipe s većom dozom iskustva od nas. Što se tiče Islanda, vjerujem da smo kvalitetniji. Tražit ćemo našu šansu u svim mečevima, morat ćemo se maksimalno zalagati za uspjeh”, izjavio je Lojo za Fenu.

Ističe da BiH ima kvalitetnu generaciju košarkašica, te da će uspjeh ovisiti o formi igračica kada kvalifikacije počnu.

Ženska seniorska reprezentacije BiH okupit će se 5. novembra u Sarajevu, gdje će 11. novembra u Skenderiji odigrati prvu kvalifikacionu utakmicu protiv selekcije Slovačke. Prethodno će Lojo skratiti spisak na 12 igračica.

U osam kvalifikacionih grupa, osam prvoplasiranih i šest najboljih drugoplasiranih reprezentacija će izboriti nastup na evropskom prvenstvu.

(Fena)