“Sevdah i klasika” za 8. mart u 20 sati u Centru za kulturu Lukavac

U povodu Dana žena 8 marta, pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Edina Delića, Centar za kulturu Lukavac organizuje gala koncert posvećen damama sa početkom u 20 sati.
Sopranistica Dženana Huseinagić i pijanistica Dženana Šehanović-Sarajlić spajaju sevdah i klasičnu muziku , gdje se dert sevdaha i otmjenost klasike dodiruje.
Kako ističe umjetnički rukovodilac Elmir Krivalić, projekat „Sevdah i klasika“-spoj tradicije i umjetnosti“ doprinosi širenju interesa, ljubavi prema umjetničkoj muzici koja obuhvata djela klasične muzike, djela kompozitora iz BiH, te sevdalinku prilagođenu i autorski aranžiranu od pijanistice mr.Dženane Šehanović Sarajlić.Sevdalinke obrađene u duhu klasične muzike je nešto sasvim novo, spoj tradicije i umjetnosti , te ima veliku vrijednost iz više aspekata, naglašava Krivalić te dodaje:- Sevdah i klasika-spoj tradicije i umjetnosti“ jeprojekat koji objedinjuje djela klavirske literature, opere, solo pjesama i sevdalinki.
Biće ovo veče koje sigurno ne bi trebali propustiti- poručuje Elmir Krivalić.
Rezervacija je obavezna, broj mjesta je ograničen, a ulaz je besplatan.Svoje mjesto možete rezervisati putem e-maila info a czk lukavac.ba ili putem stranice Centra za kulturu Lukavac.
 

Piše: Duška REBIĆ