Sastanak Ambasadora Turske i gradonačelnika Tuzle


U Gradskoj upravi Tuzla ambasador Turske NJ.E.Sadik Babur Girgin, novoimenovani ambasador i  gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović  održali su sastanak kome je prisustvovala i trgovačka savjetnica Ambasade, Gospođa Sevgin Gungov.
Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović  izrazio je dobrodošlicu ambasadoru Republike Turske, te izrazio žaljenje i suosjećanje sa narodom Turske koju su pogodili teški požari. Zahvalio se ovom prilikom turskom narodu i vladi na odluci vezanoj za izgradnju auto-puta Sarajevo-Beograd, te pri tome napomenuo da je za razvoj najmnogoljudnijeg kantona u BiH veoma važne dionice tog puta Tuzla, Brčko i Orašje.


Gradonačelnik Tuzle je predstavio i dosadašnju saradnju grada Tuzle, sa ambasadom Republike Turske u BiH sa bratskom Općinom Tuzle i Istambula. Gradonačelnik se takođe zahvalio za obnovu Behram-.begove, odnosno Šarene džamije koju realizuje Turska agencija za saradnju i koordinaciju TIKA.
Ambasador Sadik Babur Girgin izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Tuzli i zahvalio se gradonačelniku Imamoviću na srdačnoj dobrodošlici . Tokom susreta se razgovaralo i o privrednoj, kulturnoj i turističkoj saradnji. Dogovoren je nastavak saradnje za jačanje odnosa između Ambasade Republike Turske i Grada Tuzle, kao i razvijanju saradnje za jačanje odnosa zmeđu Ambasade Republike Turske i Grada Tuzle, kao i razvijanju saradnje privrednih subjekata, te organizacija iz oblasti kulture i obrazovanja , iz dviju prijateljskih država.  
Gradonačelnik Imamović je ambasadora Girgina pozvao ponovo da posjeti Tuzlu, te da kroz obilazak grada još bolje upozna Tuzlu i potencijale za unapređenje saradnje.
Ambasador Girgin je sa zadovoljstvom prihvatio poziv, te pozvao gradonačelnika Imamovića da posjeti Ambasadu Republike Turske u Sarajevu.
Duška REBIĆ