Premijer TK, Kadrija Hodžić primio najuspješnijeg bh. sudiju Zurapovića


Premijer TK, Kadrija Hodžić upriličio je prijem za najuspješnijeg bh. i svjetski priznatog sudiju Ademira Zurapovića, koji je prvi put u karijeri sudio finale na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Premijer Hodžić je čestitao Zurapoviću na postignutom uspjehu, zahvalivši se na najsvjetlijem predstavljanju Tuzle i BiH u svijetu. Ovom prilikom premijer Hodžić je istakao da naš sugrađanin Zurapović donosi ponos i slavu Tuzli u najvišem košarkaškom svijetu.

„Ono što se dešavalo posljednjih godina, naročito 2021. godine u Tokiju je svakom građaninu ovog kraja ponos. Nismo do sada imali ovu vrstu uspjeha naših ljudi na košarkaškom tronu svijeta, kazao je premijer Hodžić, te naglasio, da je Zurapović kao najuspješniji sudija.
Ademir Zurapović se zahvalio premijeru TK, iskazavši zadovoljstvo susretu.

-„Za mene su Olimpijske igre velika časat, svaka utakmica je obaveza da se odradi što bolje. Finale Olimpijskih igara predstavlja za mene priznanje za svih 25 godina na međunarodnoj sceni i to mi je obaveza da nastavim sa radom i predstavim svoj grad Tuzlu, TK, BiH, Košarkaški savez BiH i sebe na najbolji način i ubuduće”–kazao je Zurapović.


Svakako treba podsjetiti da je Zurapović arbitar FIBA sudija od 1995. godine, a do sada sudio je na nekoliko Evropskih prvenstava i na Svjetskom prvenstvu u Kini koje je održano 2019. godine. Sastanku kod premijera su prisustvovali i ministar kulture i sporta, Zlatan Muratović i ministar finansija u Vladi TK, Vedran Lakić. Zurapović je premijeru Hodžiću i ministrima Muratoviću i Lakićiu uručio suvenir s Olimpijskih igara u Tokiju.  


 Duška REBIĆ