Sarajevski policajci ubili Edina Gačića!

Edin Gačić koji se sumnjiči za dvostruko ubistvo danas je ubijen od strane pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo!

Informaciju o ubistvu Gačića za portal Klix.ba potvrdio je policijski komesar MUP-a KS Mevludin Halilović.

Sarajevski specijalci Gačića su usmrtili dok je pucao na njih u Lepenici kod Kiseljaka. Kada su ga okružili specijalci, on je na njih otvorio rafalnu paljbu koja mu je odmah uzvraćena.

Kako otkriva izvor Dnevnog avaza blizak istrazi, Gačić je pucao na policajce i tom prilikom je jednog lakše ranio. Naime, jedan hitac je okrznuo specijalca kojem je na licu mjesta ukazana pomoć i ne radi se o ozbiljnoj povredi.

Kako je već poznato, Gačić je slovio za najtraženijeg bjegunca u našoj zemlji, prvenstveno nakon ubistva mještanina Podorašca Sauda Sultanića, a potom i pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića.

Gačić se danima nalazio u bjekstvu, a Vlada KS danas je raspisala i nagradu od 50.000 KM za onoga ko dojavi tačnu informaciju na kojoj se lokaciji nalazi ovaj serijski ubica.

Zbog opasnosti od ovog višestrukog ubice stepen sigurnosti u BiH bio je podignut na najveći mogući nivo, a mještani koji žive u neposrednoj blizini lokacija na kojima je Gačić počinio ubistva, provodili su noći budni.

Gačić je ranije osuđivan zbog dvostrukog ubistva, prvenstveno svog saborca, a potom i majke.