RILE PROMET D.O.O KALESIJA: Stolarija i namještaj sa stilom

Kompanija je odavno na bh tržištu stekla povjerenje kupaca. Već godinama posluju bez gubitaka, te se može reći da je jedna od profitabilnijih kompanija u oblasti proizvodnje stolarije i namještaja u Tuzlanskom kantonu

Porodična kompanija Rile promet d.o.o sa radom je počela 1996. godine.  Na samom početku rada, uprkos ogromnoj konkurenciji, uspjeli su steći povjerenje kupaca i svrstat se u lidere proizvođača namještaja i stolarije.  Jedan od važnijih projekata kompanije je puštanje u rad nove linije za proizvodnju sobnih vrata.

Kompanija trenutno ima oko 30-ak zaposlenih, koji varira u zavisnosti od obima posla.

Bavimo se proizvodnjom stakla, isključivo za vlastite potrebe. Radimo plastičnu, drvenu i aluminijsku stolariju, kao i proizvodnju pločastog i tapaciranog namještaja, ističe Adnan Lupić, tehnički rukovodilac u kompaniji Rile promet d.o.o.

Proizvode uglavnom plasiraju na domaće tržište oko 70 %,  dok je  nekih 30% proizvodnje orijentisano na izvoz.

-Uglavnom smo zastupljeni na bh tržištu, širom naše zemlje. Ali, opet možemo reći da je određeni dio orijentisan i na izvoz. Kroz dugogodišnji rad, stekli smo povjerenje kupaca i na ovom, ali i na ino tržištu. Smatramo da kvalitet proizvodnje i zadovoljan kupac u najvećoj mjeri utiču na cjelokupan rad. Za sada možemo reći da uživamo povjerenje zadovoljnih kupaca, ali svakako da ćemo u narednom periodu nastojati da to opravdamo, ističe Lupić.

Održati proizvodnju na zavidnom nivou i zadržati povjerenje kupaca, jedna je od težih stavki za poslodavce.. naročito ukoliko se radi o branši egzistira na tržištu sa velikom konkurencijom. Radnici su jedna od važnijih karika na tom putu opstanka i uspjeha. Iz kompanije ističu da kroz korektan odnos i adekvatnu plaćanje nastoje zadržati svoj kadar.

S ciljem zadržavanja kvalitetnog kadra, išli smo u proces smanjenja radnog vremena i povećanja plata radnicima. Imamo redovne plate, što je za radnika važna stvar. Nekada se znamo našaliti da kada bi nam dan kasnila plata, svi radnici bi kraj kapije stojali, priča Lupić.

Iz kompanije ističu da svaki asortiman proizvoda ima svoj smisao. Svaki izrađeni model plasiran na tržište ima neopisivu vrijednost. Stoga je teško izdvojiti nešto što bi im bilo posebno. Kako kažu, najvažniji je zadovoljan kupac i ispoštovan rok.

Od raznovrsnog izbora koji možete vidjeti u salonu, ili od dosadašnjih proizvedenih modela namještaja ili stolarije, teško je izdvojiti ono jedno, za što bismo mogli reći da nam je posebno drago. Svaki dobro odrađen posao i osmjeh zadovoljnog kupca,  satisfakcija nam je da i u nastavku proizvodnje  kontinuirano zadržavamo kvalitet i naše kupce. To je za nas broj jedan, ističe Lupić.

Nekada je teško svoje zamisli pretvoriti u stvarnost. Želimo svoj stan učiniti ugodnijim za boravak, a ne možemo pronaći ono što želimo. Nebitno da li se radi o novoj kuhinji, dnevnom boravku, spavaćoj sobi, svejedno zamišljamo nešto posebno.

Ako želite dom opremiti po svom ukusu i mjeri, posjetite kompaniju Rile promet. Spremni su odgovori svim vašim zahtjevima i zamislima.

Koristeći najsavremeniju tehnologiju, kvalitetan materijal,  te osluškivajući vaše potrebe, vaš namještaj ili stolarija će biti onakvi kako želite.

Mubina Biščić – Delmanović/ Glas TK