Rambo Amadeus oduševio Sarajlije: Želi predstavljati BiH na Evroviziji

Antonio Pušić, alias Rambo Amadeus, multimedijalni umjetnik i jedan od najautentičnijih regionalnih autora, sinoć je na sceni Doma mladih pred sarajevskom publikom predstavio “Veče glomazne poezije”.

Izvedba je stand-up komedija, koja je, kako je rekao, ipak izopačenija od toga i prije bi se moglo reći da je to stand-up tragikomedija.

U to se i publika u prijestonici BiH sinoć uvjerila kroz tri čina predstave, prvi “kukačko-plakačkog karaktera” ili svojevrsni lament nad životom, koji je izazvao salve smijeha u dvorani, drugi čin “kult ličnosti” i najpoetičniji treći čin – “urbani sevdah”.

U dvosatnom performansu uz pratnju klaviriste maestra Ivana Aleksijevića, Rambo je čitao i recitirao najglomaznije stihove iz svog bogatog umjetničkog opusa, te na trenutke i zapjevao, čudeći se da je predstavljao svoju zemlju na Evroviziji. Zapitao je publiku bi li pristala da predstavlja i BiH. Kako je rekao “pošto ne pripada niti jednom od konstitutivnih naroda, mogao bi predstavljati BiH kao neko iz reda ostalih”… Pred kraj drugog čina, kako se umorio, scenu je prepustio Aleksandri Bijelić koja je otpjevala dvije pjesme, te time publici dao vremena za predah.

Po završetku predstave, sa scene je ispraćen uz ovacije i gromoglasan aplauz publike koja je zadovoljna napustila dvoranu, a Rambo je izrazio želju da se ponovo uskoro druže.

Organizator bh. mini turneje Ramba Amadeusa je agencija “Stage production”, a nakon Sarajeva, Rambo će večeras “Veče glomazne poezije” prvi put izvesti pred Tuzlacima u Bosanskom kulturnom centru, saopćeno je iz agencije “Stage production”.

 

(Fena)