Građevinsko-geodetska škola u Tuzli nudi zanimanje koje podupiru Švicarci

Izolateri ovojnice objekta zanimanje je novijeg datuma koje nudi Građevinsko-geodetska škola u Tuzli.

Ovo zanimanje nastalo je kao rezultat saradnje između Građevinsko-geodetske škole u Tuzli, Polybau škole iz Švicarske, privrednika građevinske struke s područja TK i Centra za ekologiju i energiju iz Tuzle i potpuno je usklađeno sa evropskim standardima, kaže za Fenu Džemila Agić, direktorica Centra za ekologiju i energiju.

– Izvođenje nastave realizirat će se u partnerstvu s Polybau školom iz Švicarske, koja je poznata po kvalitetnoj obuci zanatlija za toplotnu izolacija ovojnice objekata u Evropi i šire. Građevinsko-geodetska škola u saradnji sa građevinskim firmama istražuje mogućnost obezbjeđivanja stipendija za buduće učenike, ko i za izvođenja praktične nastave, a učenicima koji pokažu posebno zanimanje osigurat će se pokloni – ističe direktorica Agić.

Da bi zainteresiranim učenicima i građanstvu približili novo zanimanje, Građevinsko-geodetska škola, Polibau škola i Centar za ekologiju i energiju sutra će na Trgu slobode u Tuzli postaviti modele objekata na kakvim izolateri rade.

Na trgu će biti prezentiran savremeni način obuke na modelima, a omogućit će se svima razgovor s učenicima koji već pohađaju nastavu za spomenuto zanimanje, kao i sa profesorima iz RGŠ i Švicarske, te da i sami praktično rade kao izolateri ovojnice.

Upoznavanje s novim zanimanjem zakazano je na Trgu slobode u Tuzli sutra od 11 do 14 sati, rečeno je Feni.

(Nezavisni.ba)