Publika uživala u kvalitetnim borbama

Naredna manifestacija u profesionalnom boksu biće održana u Tuzli u aprilu mjesecu ove godine.

U sali KBS Banovići održana je bokserska manifestacija na kojoj se održalo četiri meča u profesionalnom boksu. Manifestacija je organizovana u saradnji sa Savezom profesionalnog boksa BiH koji su u posljednje vrijeme organizatori kvalitetnih revija u zemlji,  a očekuju nove susrete u ringu, prije svega u gradovima TK, ali i šire. U uzavreloj atmoseferi u Sali KBS Banovići koji je i glavni „krivac“ što se u posljednje vrijeme organizuju ovakvi susreti, gledaoci su uživali u kvalitetnim mečevima izvanrednih bh boksera i sa onim što su u ringu vidjeli i više su nego zadovoljni.

Mečeve u Banovićima su sudili: Fahrudin Džanković, Džemko Bašović i Amer Numanović, a ljekar susreta bio je dr. Alija Demirović.

ZaimNumanović, predsjednik Saveza prof. boksa BiH

U prvom meču u Banovićima,  Benjamin Skender pobijedio je sa 2:0 Emira Delića, dok je Anel Hodžić  izgubio meč od dobro pripremljenog boksera Elvisa Smajlovića. U trećoj borbi Jasmin Džananović sa 2:0 pobijedio je Ramiza Džafića, dok je meč između Nermina Pozderovića i Zahira Hodžića proglašen neriješeno 1:1. Inače, treba kazati da su se u ringu ponovo našli nekadašnji amaterski bokseri KBS Banovići koji su širom naše zemlje i regiona ostvarivali zapažene sportske rezultate. Sada su, isto tako dobri i u profesionalnom boksu.

Drago nam je da je profesionalni boks preuzeo vodeću ulogu u BiH. Svakog mjeseca imamo nekoliko manifestacija. Ovo je dobra prilika za sve boksere da se okušaju u profesionalnom boksu. Prije nego smo preuzeli kontrolu nad profesionalnim boksom u BiH, ovaj sport je bio uništen ali sada, kao što možete vidjeti, sve je drugačije.

Moramo ovom prilikom i najaviti manifestaciju koja će biti organizovana u Tuzli. Zaista se radi o kvalitetnoj manifestaciji , koja će se održati u aprilu. Na njoj će nastupiti naši najbolji takmičari u profesionalnom boksu sa prostora BiH protiv boksera iz Mađarske,Bugarske,Gruzije– kazao je Zaim Numanović predsjednik Saveza profesionalnog boksa BiH..

                                                                                Sabrija Kahrimanović