Publika u Tuzli uživala u koncertu Vlatka Stefanovskog i tria V3, BKC TK najavljuje nove događaje

Brojni obožavatelji zvuka gitare Vlatka Stefanovskog, koji su sinoć ispunili Veliku salu Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, uživali su u odličnoj svirci koju su im priredili Vlatko Stefanovski i V3 trio.

Vlatko Stefanovski jedan je od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe. Iza sebe ima dugogodišnju uspješnu karijeru u kojoj je samo kao član grupe “Leb i sol” snimio 13 albuma, a u Tuzli je kao samostalni muzičar nastupao više puta.

-U Tuzli i BKC-u sam imao više nastupa i svaki put to budu odlični koncerti. Drago mi je da sam tu nakon više odgađanja ovog koncerta zbog pandemije i što sviram pred velikim brojem onih koji vole našu muziku – rekao je sinoć Vlatko Stefanovski u obraćanju publici, koja je ovacijama i dugotrajnim apluzima nagrađivala skoro svaku izvedbu na sinoćnjem koncertu.

Muzički kolaž koji je kombinacija etno jazza, rock-a, jazz fusion-a i bluesa, pored Stefanovskog odlično ukomponovano interpretiraju i Ivan Kukić na bas gitari, te Vlatkov skin Jan Stefanovski na bubnjevima.

Turneju po Bosni i Hercegovini, pored Zenice i Tuzle gdje su već nastupili, ovaj muzički sastav večeras nastavlja u Sarajevu, a dalje slijede koncerti u Mostaru (01.04.) i Gračanici (02.04.).

Bosanski kulturni centar TK, koji je pored spomenutog koncerta u prethodnih sedam dana ugostio dvije posjećene predstave „Dame biraju“ i „Bosanski špijun“, čime je spuštena zavjesa na pandemijske uslove rada, za naredni period planira mnoštvo zanimljivih događaja.

Ono što se već sada može najaviti je da nas u prvoj sedmici maja očekuju veliki bajramski koncert koji se nakon više godina pauze vraća na scenu BKC-a i gostovanje regionalne hit monodrame ,,Dejt“ Sandre Silađev.