Prva OŠ: Uspio predpraznički program

„Dan državnosti Bosne i Hercegovine je praznik, koji se obilježava svakog 25. novembra. Na taj dan 1943. godine, na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu usvojena je Rezolucija ZAVNOBiH-a, u kojoj je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja, bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih, sa istorijskim granicama koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne“ , podsjetio je sinoć na prigodnoj svečanosti direktor Prve osnovne škole Živinice Omer Ramić.

Obilježavanje Dana državnosti počelo je intoniranjem državne himne BiH u izvođenju muzičke sekcije Osnovne muzičke škole, pod upravom profesora Harisa Muminovića. Direktor Omer Ramić čestitao je svim prisutnim Dan državnosti Bosne i Hercegovine i poželi im prijatne trenutke, uz program koji su pripremili učenici ove škole. Priredbi u Prvoj osnovnoj školi Živinice prisustvovao je i predstavnik općine Živinice mr.Said Čerkezović, koji je takođe čestitao Dan državnosti BiH.

Uspio kulturno-zabavni program izveli su učenici, pa je tako nastupio hor, mladi recitatori, bilo je zanimljivih recitala, mnogo rodoljubivih pjesama, solističkih nastupa na raznim muzičkim instrumentima, igrokaza i dramskih ostvarenja. Posebne aplauze „zaradili“ su članovi ritmičke sekcije u izvođenju modernih plesova.

Sinoćni program vodili su učenici Nermina Đug i Benjamin Goletić.

(Š.G. – zivinice.ba)