Poziv za učešće na Prvoj međunarodnoj “BH sedmici inženjerstva“ Tuzla

Od svog osnivanja, pa do danas, Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona temelji svoje djelovanje oslanjajući se na opredjeljenja Vlade Tuzlanskog kantona usmjerenim ka unapređenju poslovnog ambijenta, otvaranju novih radnih mjesta i osiguranju privrednog razvoja.

Imajući u vidu značaj privrede za cjelokupan razvoj Tuzlanskog kantona, nastojimo dugogodišnju industrijsku tradiciju, uz povoljno poslovno okruženje, pretvoriti u našu šansu i mogućnost za privredni rast i razvoj novih proizvoda i poslovnih procesa. Ključni faktor u našim zajedničkim nastojanjima je upravo kvalitet naših stručnjaka, naše radne snage, koji se ogleda u posjedovanju znanja i vještina neophodnih za napredak ključnih industrija i sektora.

Stoga nam je izuzetna čast i zadovoljstvo, što su Tuzla i Tuzlanski kanton izabrani kao centralna lokacija „Prve međunarodne BH sedmice inženjerstva”. Upravo je Tuzlanski kanton privredno gledano jedan od najpotentijih regiona naše države, područje koje je izrodilo neke od najuspješnijih i najpoznatijih industrijskih i privrednih imena, imena koja su oslonjena na jedan od najznačajnijih resursa koji se može posjedovati, a to su izuzetno kompetentni i nadaleko konkurentni ljudski resursi, koji pored prirodnih bogatstava sa kojima raspolažemo, predstavljaju okosnicu našeg razvoja. Naši ljudi i naša bogata industrijska tradicija čine ključne faktore za razvoj modernih tehnologija i novih proizvoda, koji će u konačnici pomoći da kreiramo jednu otvorenu, ekonomski i društveno dinamičnu regiju. Upravo su događaji poput ovog od ključnog značaja za navedeno, jer na jednom mjestu okupljaju sve relevantne aktere koji i danas, ali i u budućnosti mogu doprinijeti razvoju i unapređenju kvaliteta života za sve naše građane i ljude koji ovdje borave, investiraju i stvaraju.

„Prva međunarodna BH sedmice inženjerstva”, održat će se u Tuzli 28. i 29. novembra 2018. godine. U dva dana rada konferencije sa preko 50 najeminentnijih stručnjaka izlagača i 1000 učesnika razgovaraće se o najnovijim svjetskim trendovima, konkretnim rješenjima i praksama za razvoj u 21. stoljeću, ali i najboljim inovativnim rješenjima domaćih kompanija iz oblasti inženjerske prakse, infrastrukture življenja, pametnih gradova, menadžmenta klizišta, ekologije, robotike, energetike i svih potencijala potrebnih za razvoj naših regija i Bosne i Hercegovine.

Inovativnost i modernizacija, najnovije tehnologije i prezentacije će biti osnova ove konferencije, a na predavanjima za strane govornike bit će obezbijeđen simultani prijevod. Konferencija je dobila preporuke sa svih nivoa vlasti i vlada u BiH, a odazvali su se najuspješniji Bosanci i Hercegovci koji u svijetu postavljaju nove standarde.

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona je jedan od partnera projekta, te Vas ovim putem pozivamo da Vi i Vaši saradnici učestvujete u ovom događaju, koji nije namijenjen samo ekspertima iz struke, nego i svakom ko odlučuje o implementaciji projekata i rješenja koja izlaze iz inženjerskih i tehnoloških razmišljanja, kao i svakom ko će uvidjeti korist od istih i odlučiti investirati u njihov razvoj i realizaciju.

Ovaj događaj će okupiti sve aktere uključene u razvoj industrije, proizvodnje i novih tehonlogija: vlasnike kompanija, menadžere, inženjere svih oblasti, ministarstva i privredne komore, akademsku zajednicu, inovatore i medije; prezentiraće se trendovi u industrijskoj proizvodnji regije i svijeta, a keynote govornike, panel diskusije, radionice, i Sajam inženjerskih rješenja možete pogledati na https://bhing.ba

Ne propustite jedinstvenu priliku da Vi i vaši saradnici budete na izvoru informacija i dio zajednice koja donosi pozitivne promjene u Bosnu i Hercegovinu. Registraciju možete izvršiti online na https://bhing.ba/prijava-za-ucesce/ .

(gracanicki.ba)